Detail fotografie

Koronavirová pandemie nezastavila plánované stamilionové investice společnosti Barrandov Studio a.s. do rekonstrukce areálu.

Budova bývalých filmových laboratoří, která prošla kompletní rekonstrukcí, se proměnila v nové zázemí pro rekvizitní a kostýmní výpravu, připravené plnit ty nejnáročnější požadavky filmových produkcí.

Koncept třípodlažního objektu s celkovou plochou 6 500 m2 disponuje šesti samostatně pronajímatelnými jednotkami uspořádanými kolem centrálního schodiště i unikátním prostorem pro patinéry, kostymérky a make-up. Tento objekt s nízkoenergetickými nároky je vybaven nejmodernějšími technologiemi, nájezdovými rampami, nákladními výtahy, kamerovým systémem a hasícím systémem využívajícím k hašení mlhu. K objektu náleží i samostatné parkoviště s kapacitou cca 100 vozů.

Ačkoliv se jedná o moderní stavbu, tak je na celém projektu patrný i funkcionalistický odkaz třicátých let.  Dokonale tak koresponduje s ostatními budovami a nikterak nenarušuje genia loci celého areálu barrandovských ateliérů.